close
21473 Maglić, S. Šolaje 29, Srbija
tel: +381 21 2285 098
fax: +381 21 2285 568
tel: +381 21 2285 567
mob: 063/532 645
mail: nicrotehna@gmail.com
Toppanel

vertikalni-puzni-transporter

PUZNI TRANSPORTERI
 su predvidjeni za transport raznih zrnastih i praškastih materijala. Transport materijala je u principu horizontalan ali se može vršiti i u odredjenom kosom položaju. Puzni transporteri transport vrše pužnom spiralom i u zvisnosti od biohemiskih karakteristika materijala koji se transportuje, vrši se izbor materijala za izradu. Puzni transporteri nalaze svoju primenu u raznim granama proizvodnje, najzastupljeniji su u proizvodnji brašna, stočne hrane, mešaone, silosi i raznim skladištima zrnastih i praškastih materijala.

 

Puzni transporteri izrađuju se prema narudžbi, odabranog promera spirale, koraka prema vašem zahtevu ili našoj preporuci.
Izradjujem spirale i segmente sa promenljivim korakom i promenljivim promerom, konusne spirale i segmente.

Spiralni puzni transporteri mogu biti:

- UBODNI transporter - za prihvatanje materijala sa gomile ili iz istovarnog vozila,
- USIPNI sa usipnikom (košem) četvrtastog, trouglastog ili po želji
- DOZIRNI transporter sa cevnim ulazom i izlazom,
- MEĐUTRANSPORTNI transporter za prenos materijala od tačke A do tačke B, za punjenje silosa, sa usipnim košem, točkićima i sa sistemom za podizanje visine izlaza
- KORITASTI za prihvatne spremnike
- FLEKSIBILNI - bez osovine

 

ELEVATORI transportuju materijale uspravno pomoću velikog broja kofica koje su pričvršćene na beskonačni vučni element. Prednost elevatora u odnosu na druge transportne uredjaje je, što oni zauzimaju najmanju površinu. Elevatori se izvode sa trakom ili lancima, kao vučnim elementom.

puzni-transporter-usipni-kos puzni-transporter

 

Pužni Transporteri - Puževi